Podcast

PODCAST

SÆT LYD PÅ DIN VIRKSOMHED

Hvad er podcast

Podcasts er samtale mellem mennesker, samtaler som kan høres via internettet.

Indholdets emner kan praktisk talt være alt fra forretning og marketing til rejser og yoga, mad, børn og meget mere, det er kun fantasien der sætter grænser

I dag er podcasts den mest populære form for lydindhold, når du er på farten. Du kan lytte til podcast via din computer, iPhone eller Android-enhed, mp3-afspiller, iPod, tablet eller en hvilken som helst bærbar digital enhed.

Hvad kan vi gøre for dig og din virksomhed.

Lydstudiet har professionelle studier til indspilning af podcast, men vi kommer også gerne til jeres lokation og optager jeres podcast i jeres vante rammer, så skal i ikke selv tænke på andet end hvad podcasten skal omhandle og hvem der skal deltage.

Vi kommer til jer med vores podcast udstyr, vi optager og redigere efterfølgende, når podcasten er færdig og klar til at komme online, sørger vi naturligvis også for at uploade til det steder i ønsker.

Sådan laver du en podcast

Ting du skal være opmærksom på inden du går igang

1. Det rette udstyr

Godt udstyr er den vigtigste regel for at lave en god podcast. Skal du selv optage og redigere din podcast, så er der lidt ting du skal have styr på inden du kan optage, du skal bruge en mikrofon, hovedtelefoner og en software til redigering og optagelse. 

2. Længde på Podcasten

Skal du fange lytteren er længden på din podcast en vigtig faktor. Laver du en lang podcast på 30-60 min er der kun 34% af lytterene der vil høre din podcast til ende. Hvis du derimod holder din podcast på mellem 0-5 min er der 62% der vil lytte Podcasten til ende.

 

3. Planlægning/forberedelse

Du behøver ikke at planlægge din podcast ned til hver sekund, men sørg for at du har et overordnet tema og at du ved på forhånd i hvilken retning du gerne vil hen med dit interview.

Fastsæt en eller flere dage i ugen hvor din podcast skal udkomme, altså en fast dag/dage og tidspunkt.

 

4. øv dig!

Det kræver en del at lave en podcast, så det er en god ide at du øver dig inden du går igang med optagelserne.

Alene det at høre sin gene stemme kan for nogen være en ny og grænseoverskridende oplevelse, så start med at optage dig selv og lyt til dig selv adskillige gange, så du dermed vænner dig til din egen stemme og bliver tryg.

5. Gæster

Du skal finde de rette gæster til din podcast, og sætte dig ind i baggrunden om denne person og det emne som i skal tale om, brug god til på at tale med personen inden i optager, så både du og gæsten er velforberedt på podcastens indhold og agenda.

6. Lyt

Når du skal tale med en gæst er det vigtigt at du er tilbagelænet og gir dig tid til at lytte hvad gæsten fortæller, så du kan stille uddybende spørgsmål.

Skal vi optage en podcast??

Indspilning hvor du er.

Indspilning i Lydstudie.

Redigering

Lydstudiet Aros kan hjælpe din virksomhed, forening eller organistion med at indspille jeres podcast.

Vi har professionelt transportabelt lydudstyr og kommer gerne til jeres adresse og optager jeres podcast, i skal blot sørge for indhold samt de gæster i ønsker skal medvirke.

Lydstudiet Aros har professionelle studie faciliteter og råder over det helt rette udstyr/setup til podcast indspilning.

Efter endt indspilning af jeres podcast, har i mulighed for at få indspilningen på mail eller sd kort.

Ønsker i færdig redigering/editering af jeres indspilning er dette også muligt, ligesom vi også har mulighed for at lave en intro/outro jingle/signatur til jeres podcast.

Kontakt os

70201240

08.00-16.00

Industrivej 10, 8660 Skanderborg, Stilling

Email spot@lydstudiet.dk